torstai 13. maaliskuuta 2014

Koruja pyykkipojista

Kokeilevan korutyön kurssin aikana syntyi myös kaksi korua puisista pyykkipojista tai tarkemmin niiden puolikkaista. Ensimmäiseksi näistä kahdesta syntyi kaulakoru, jossa hyödynsin pyykkipoikien lisäksi myös lasertulostimella tulostettuja vanhoja valokuvia ja puuhelmiä. Valokuvat tulostin normaalille A4-paperille. Kuvat valikoituivat koruun pääasiassa minulle tärkeiden muistojen pohjalta ja korusta tulikin valokuvien vuoksi tärkeä ja henkilökohtainen. Ennen valokuvien käsittelyä porasin pyykkipoikien puolikkaisiin akkuporakoneella reiät korun kokoamista silmällä pitäen.

Tulostamisen jälkeen leikkasin valokuvat muotoonsa ja liimasin ne pyykkipojan puolikkaiden pintaan vesi-Erikeeperseoksella. Kun kuvat olivat liimaantuneet lakkasin pyykkipoikien pinnat vielä muutamaan kertaan puolimattaisella kalustelakalla, jotta pinnasta tulisi varmasti kestävä. Lopuksi pujottelin valmiit pyykkipojat ja puuhelmet ohueen metallilankaan. Lukko kaulakoruun löytyi vanhasta kaulaketjusta.

Kaulakorun valmistuttua ja menetelmästä innostuneena päätin toteuttaa pyykkipojista vielä  rannekorun. Rannekoru valmistui kaulakorun tapaan, mutta valokuvien sijasta käytin pyykkipoikien päällystämisessä vanhoja kirjan sivuja.

Kurssin ansiosta opin huomaamaan, että vain mielikuvitus on rajana myös korujen valmistamisessa! Yksi kurssin aikana toteutettu koru odottaa vielä valmistumistaan :)

2 kommenttia:

  1. No nyt todellakin ymmärrän miks tää kurssi oli sun mieleen! Wau! Sika hyvä idea noi pyykkipojat! Hyvä sä!

    VastaaPoista
  2. Joo! Nyt on ihan mielettömästi uusia ideoita mitä toteuttaa...kun vaan olis sitä aikaa ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)